Over voltooid leven – Kan een leven ooit voltooid zijn?

Onderstaande opinie verscheen op Nieuw Wij, op 20 juli 2020.

Karen Blixen vertelt over een man die s ‘nachts wakker wordt van een geluid buiten. Hij stapt zijn bed uit en loopt zijn tuin in. Het is modderig buiten en al struikelend in het donker probeert hij te zien wat er aan de hand zou kunnen zijn. Hij kan het niet ontdekken en gaat terug naar bed. De volgende ochtend kijkt hij uit het raam naar beneden en ziet de voetstappen in de modder. Ze tekenen de contouren van een ooievaar.

De fabel schoot opeens in mijn gedachten toen het afgelopen week weer even ging over ‘voltooid leven’. Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66) diende het wetsvoorstel in dat het mogelijk zou moeten maken om mensen een vrijwillige dood te laten sterven wanneer zij hun leven voltooid achten.

Lees verder op https://www.nieuwwij.nl/opinie/de-ooievaar-een-fabel-over-betekenisvol-leven/

Geef een antwoord